Сталість та стабільність гофрокартонної упаковки для перевезень

Сталість та стабільність гофрокартонної упаковки для перевезень

  Грамотна логістика – це невід'ємний етап будь-якого бізнесу, пов'язаний із виробництвом та реалізацією товарів. Окрім розробки маршрутів, важливо не забувати про ще один важливий критерій – створення оптимальних умов для збереження початкової якості товарів на етапі їх зберігання та транспортування. З цією метою може успішно застосовуватися тара різних типів — з деревини, металу, пластику або гофрокартону. Останній варіант є найбільш оптимальним у більшості випадків, оскільки має багато переваг перед аналогами. Розглянемо позитивні особливості упаковки з гофрокартону, які відіграють вагому роль під час перевезення продукції для бізнесу.

Ключові функції транспортної упаковки

  Всі вироби переміщуються з місця виготовлення до точок реалізації. На цьому етапі важливо забезпечити оптимальний захист продукції від пилу, вологи, механічних пошкоджень та інших негативних впливів. Відповідно упаковка має відповідати наступним вимогам:

  1. Ключове завдання пакувального матеріалу під час перевезення – гасіння коливань, вібрацій, ударів та інших фізичних впливів.
  2. Тара повинна бути надійним бар'єром, який захищає вміст від пилу та бруду. Це особливо важливо при тривалому логістичному маршруті зі зміною транспорту.
  3. Захист від опадів, вологи, вітру, сонця та інших факторів, які можуть негативно вплинути на якість продукції в процесі навантаження/розвантаження.
  4. Якісна тара гарантує безпеку не лише самої продукції, а й персоналу. Грамотне зберігання мінімізує ризик травматизму.

Всім цим запитам відповідає гофрокартонна упаковка, яка забезпечує відмінний захист продукції при зберіганні та транспортуванні на будь-які відстані.

Причини популярності гофротари

  Сьогодні гофрокартонні ящики та лотки використовують практично всі галузі виробництва та комерції. Така популярність обумовлена низкою характеристик матеріалу:

●       це універсальна упаковка, яка може мати різні форми та розміри, завдяки чому легко підібрати оптимальний варіант для будь-якої продукції;

●       забезпечує відмінний захист від ударів та пилу, є варіанти тари з полімерним покриттям, яке захищає від вологи;

●       більшість виробників упаковки йдуть клієнтам на зустріч та пропонують виготовлення тари з індивідуальними параметрами під конкретну продукцію;

●         матеріал піддатливий в обробці, що дозволяє створювати широку номенклатуру упаковки;

●       на поверхні тари можна друкувати логотипи, надписи або повноцінні фотографії, що підвищить презентабельність та впізнаваність бренду;

●         порівняно з аналогами гофрокартон набагато дешевший та підлягає вторинній переробці, яка дозволить бізнесу повернути частину витрачених коштів;

●       екологічна чистота, відсутність впливу на продукцію всередині коробки.

Всі ці особливості зумовили популярність гофрованого картону для пакувальних матеріалів.

Різновиди гофрокартонної упаковки

  В процесі організації перевезення продукції потрібно продумати маршрут, обрати транспортний засіб та тип гофрокартону для тари, в яку будуть упаковані товари. Виділяють чотири основні види полотен, які відрізняються між собою кількістю шарів та технічними характеристиками:

  1. Двошаровий (Д). Гофрокартон складається з одного лайнера (рівний аркуш паперу) та одного флютингу (хвилястий шар). Еластичний та гнучкий матеріал, який використовують як прошарок між штучними товарами в одній тарі.
  2. Тришаровий (Т). Відповідно до назви полотно складається з внутрішньої гофри, яка з двох сторін обклеєна лайнерами. Така конструкція забезпечує відмінну міцність та захист від деформацій, поштовхів, ударів і пошкоджень.
  3.  П'ятишаровий (П). Затребуваний варіант, який має два хвилясті шари, обклеєні трьома рівними листами. Забезпечує підвищений захист навіть крихким виробам, зберігаючи їхню цілісність на всьому маршруті.
  4. Семишаровий (С). Плотно представлене чотирма лайнерами та трьома гофрованими шарами. Це найбільш міцний матеріал, який використовують для пакування побутової техніки, промислового обладнання та інших важких предметів.

П'яти- та семишарові листи гофокартону можуть мати флютинги з різною шириною та висотою хвилі в одному полотні, що дозволяє отримати бажані технічні характеристики тари. Крім цього, виділяють спеціалізовані гофрокартонні упаковки:

●       з підвищеною міцністю, які витримують зберігання та перевезення штабелями;

●       для упаковки виробів, які слід транспортувати при статичних навантаженнях;

●       високоміцні контейнери для упаковки продукції з подальшим перевезенням.

Важливо підкреслити, що підсумкові технічні характеристики багато в чому залежать від параметрів хвилястого шару: дрібна хвиля — 2,5-3,2 мм, велика — 4,6-5,2 мм або мікрогофрокартон — 1,1-1,7 мм. Кожен варіант активно використовується для транспортування вантажів, а технічні характеристики вказують на сферу застосування.

Як правильно вибрати тару для перевезення, щоб гарантувати стабільність та сталість?

  Щоб підібрати оптимальний варіант тари для перевезення продукції різних видів, важливо орієнтуватися на наступні параметри:

  1. Габарити. Спочатку потрібно чітко визначити, які товари будуть пакуватись. Для цього необхідно отримати геометричні параметри та залишити достатньо місця для додаткових матеріалів, які забезпечать амортизацію.
  2. Вага. Чим більша маса вмісту, тим вищими будуть показники тиску на одиницю площі. Є проста закономірність: чим важчий та дрібніший виріб, тим товстішим повинен бути гофрокартон.
  3. Захист. Для крихких товарів знадобиться коробка або ящик з підвищеною міцністю стінок, що забезпечує гарне гасіння коливань.
  4. Мікроклімат. Важливо враховувати, в яких умовах транспортуватиметься товар. Якщо є ризик проникнення вологи, варто вибрати коробки з додатковою захисною плівкою.
  5. Зберігання. Після транспортування продукція буде розміщена на складі, де важливо враховувати розміри для ефективного розміщення на полицях або піддонах.
  6. Процес упаковки. Для ручного складання ящиків можна використовувати будь-які різновиди гофрокартонної тари. При цьому автоматичні лінії потребують спеціальних моделей.
  7. Конструкція. Номенклатура виробів дуже велика: лотки, ящики, бокси тощо. При цьому вони можуть мати різні типи відкривання кришки, наявність додаткових ручок або внутрішніх вставок. Все це позначається на зручності експлуатації та постачанні клієнтам.
  8. Дизайн. Кожна коробка може мати фірмовий дизайн із логотипом, слоганом або картинкою. Все це дозволяє підвищити впізнаваність бренду завдяки нативній рекламі, яка наноситься на упаковку.

Всі ці параметри дозволять кожному власнику підібрати для свого бізнес-проекту та продукції оптимальний варіант пакування.

Переваги використання гофротари під час перевезення для бізнесу

  Для транспортування товарів використовуються різні матеріали: деревина, пластик, метал та інші. При цьому гофрокартонні ящики надають низку переваг для бізнесу незалежно від його специфіки:

  1. Вага. Маса тари є ключовим фактором у логістичних розрахунках, адже кожен кілограм упаковки також обумовлює додаткові витрати. Гофрокартон має мінімальну вагу, що робить його абсолютним лідером у порівнянні з аналогами.
  2. Універсальність. Гофрокартонні коробки можуть використовуватися для перевезення практично всіх товарів: одяг, електроніка, меблі, побутова техніка, косметика, продукти харчування, медикаменти. Єдиний виняток – рідини без індивідуального пакування.
  3. Переробка. На відміну від аналогів гофрокартон підлягає вторинній переробці, навіть за здачу макулатури можна повернути частину коштів, витрачених на початкове придбання тари.
  4. Екологічність. Останніми роками людство активніше ставить акцент на охорону природи та мінімізацію забруднень. І тому картонна упаковка завжди буде пріоритетнішою за пластик.
  5. Місце. Ящики зберігаються у розкладеному вигляді, через що займають мінімум корисного простору. Так само перевезення великої кількості заготовок для самозбірних коробок можна виконати навіть у легковому автомобілі.
  6. Вартість. За цим показником гофрокартонна тара є абсолютним лідером, оскільки має мінімальний цінник, який у рази поступається деревині та пластику.
  7. Повторне використання. Якщо закупити міцні п'яти- або семишарові ящики, їх можна використати повторно, що забезпечує додаткову економію.

Це основні вигоди, які отримає бізнес, використовуючи гофрокартонну упаковку для перевезення своєї продукції. Даний тип тари є економічно вигідним та зручним в експлуатації, що доведено багаторічною практикою.

На офіційному сайті заводу «Придніпровський» ви можете ознайомитися з асортиментом гофрокартонної упаковки, вартістю такої тари, а також замовити її виготволення за індивідуальними параметрами на вигідних умовах.